четвер, 14 травня 2020 р.

ЄС на книжковій полиці

День Європи - свято держав-членів Європейського Союзу. Співробітництво з Європейським Союзом залишається пріоритетним  напрямком зовнішньої політики України на сучасному етапі. Згідно Указу Президента, в Україні урочисті заходи з цієї нагоди проводять щорічно у третю суботу травня.
День Європи - це символ започаткування нової успішної моделі мирної співпраці між державами, що грунтується на спільних цінностях та інтересах.
Україна - єдина держава не член ЄС, в якій на державному рівні відзначається День Європи.
Відзначення Дня Європи в Україні - це важливий крок у зміцненні самоідентифікації України як європейської держави, причетної до традицій і цінностей Європи.
Наша бібліотека приєдналася до участі у проекті "Інформаційна підтримка ЄС - бібліотекам для дітей та юнацтва в Україні". В рамках цього проекту в бібліотеці було створено куточок "ЄС на книжковій полиці", де представлено матеріали про Європейський Союз. Ці матеріали бібліотека отримала від представництва Європейського Союзу в Україні. Створений куточок з підібраними на ньому матеріалами та літературою допоможуть користувачам поповнити свої знання про Європейський Союз.
З нагоди відзначення цього свята в бібліотеці також була оформлена тематична книжково-ілюстративна виставка "Європа -  багатолика, єдина, далека, близька".
Література з книжкової виставки :
1.Клімов,А.А. Країни, міста, люди (текст): ілюстрована енциклопедія для дітей/ А.А.Клімов.-Харків: Ранок: Веста,2007.-128с.:іл.-(Я пізнаю світ).
2.Країни світу. Європа/авт.-упоряд.В.Мирошнікова, М.Панкова, В.Скляренко;іл.О.Юхтман.-Харків: Фоліо,2005.-318с.:іл.-(Дитяча енциклопедія).
3.Стил,Ф.Атлас мира:Справочник школьника: карты, статистика, фотографии/Пер. с англ.А.Куприна.-Москва:Махаон,1999.-128 с.:ил.
4.Шейкіна,К.О. Визначні місця світу(Текст)/Шейкіна,Катерина Олександрівна.-Харків: Ранок: Веста,2011.-271с.:ілюстр.-(Велика ілюстрована енциклопедія).
5.Я пізнаю світ. Країни і народи: Європа: Дитяча енциклопедія/ Авт.-упоряд. Л.О.Багрова; Худож. О. Кардашук.-Київ: Школа,2003.- 443с.:іл.
6.Я пізнаю світ. Міста світу: дитяча енциклопедія/авт.О.О.Рум'янцев, Ю.А.Станішевський.-Київ: Школа,2005.-431с.:іл.

Немає коментарів:

Дописати коментар