четвер, 21 травня 2020 р.

Свято вишиванки

Вишиванка в Україні завжди відігравала велику роль. Це наш український фольклор, наш національний оберіг і ідентичність України. Щорічно, у третій четвер травня, українці святкують День вишиванки. 
Вишиванка ніколи не була простою одежиною. Вона - символ сім'ї, культурних цінностей та надбання українського народу протягом століть. Дівчата готували собі вишиванки як посаг, дарували вишиті сорочки коханому парубку. Тогочасну українську хату неможливо було представити без чарівної скрині з вишитими сорочками для господаря та господині. Вишиванки були сімейним скарбом, а вміння прикрашати сорочки вишивкою - мистецтвом, що передавалося з покоління в покоління.
Сьогодні вишиванки одягати стало модно, стильно, це прояв гордості, патріотизму та ознака національної приналежності. Ми вбираємось у вишиванки не тільки для краси, а ще й для того, щоб зберегти наш рід. А головне - показати всьому світу, що є така країна - Україна, яка має свою національну культуру, звичаї, традиції, історію.
Наша бібліотека влаштувала віртуальний флешмоб кращих вишиванок  наших читачів з масових заходів минулих років (матеріали підібрані з власного архіву бібліотеки).
 
















Немає коментарів:

Дописати коментар