пʼятницю, 8 липня 2022 р.

День родини в Україні

8 липня в Україні відзначається День родини.
Родина, сім'я - це найдорожче для кожної людини. "З родини йде життя людини", - говорить народна мудрість. Тут людина робить свої найперші кроки, звідси вона виходить у широкий світ. У сім'ї вона навчається любові та добра, рідної мови,  вчиться шанувати свій рід, свою землю, берегти пам'ять свого роду.

З давніх-давен родину порівнювали з великим деревом, яке міцно тримається за землю своїм корінням, а гілками тягнеться до сонця. Чим грубіший і вищий стовбур, тим давніший рід. Нижні гілки - це лінія дідусів та бабусь; трохи вище "розмістилися" батьки: тато, мама, а також дядьки та тітки. На найвищих, тоненьких гілочках, "прикріпилися" брати і сестри. Щаслива сім'я - це сім'я, в якій усі члени родини живуть у злагоді, кожен відчуває підтримку, отримує радість від спілкування один з одним.

Україна - це наша родина, тому, що основною клітиною нашої нації є сама родина. Спільна українська родина - це творець і зберігач українського роду, культури, моралі. Родина - джерело продовження роду. Мабуть, не випадково, наш герб символізує триєдність - людини, родини, нації.
На світі білому єдине, 
Як і дніпрова течія,
Домашнє вогнище родинне,
Оселя наша і сім'я.
В щасливі і в тяжкі години-
Куди б нам не стелився шлях-
Не гасне вогнище родинне,
В людських запалене серцях.
(Д.Білоус)

  


 

Немає коментарів:

Дописати коментар