неділю, 26 червня 2022 р.

День молоді в Україні

 26 червня Україна відзначає щорічний День молоді. Це свято юності, літа і позитиву – гарна нагода привітати всіх юнаків і дівчат, а також людей, хто молодий душею.                                    

Історія виникнення свята     Виникнення торжества сягає своїм корінням ще в Радянський Союз, коли указом Президії було вирішено заснувати окреме свято для радянської молоді.  Метою святкових заходів було привернення уваги громадськості до проблем молодого покоління. Згідно з постановою, відзначати день радянської молоді слід в останню неділю червня. У цей час у всіх випускників і студентів здані іспити, тому можна відпочити від навчальних буднів. Урочисті заходи мали не тільки розважальну, але й ідеологічну спрямованість. По всій країні проводилися збори і зльоти молодих активістів, на яких обговорювалися нагальні проблеми, ставилися далекосяжні плани. Проводилися спортивні змагання, змагання між бригадами на заводах, а також різні конкурси.    
День молоді зараз                                                                   
Згодом свято стало барвистим і яскравим заходом, на якому молоде покоління може весело провести час в компанії своїх друзів.Торжество організовується на офіційному рівні. Щоб розважити молоде покоління, міська влада організовує такі розважальні заходи: музичні батли; флешмоби; фотовиставки; спортивні змагання між учнями навчальних закладів; концерти за участю танцювальних або музичних груп.  
Міжнародний День молоді             
Ідея свята зародилася  відразу після Другої Світової війни, в 1945 році. Відзначається торжество в багатьох країнах, причому дата святкування у кожного народу обрана своя. Так, наприклад: в Україні Днем молоді прийнято вважати останню неділю червня; в  березні святкують в’єтнамці (26) і жителі Тайваню (29); в травні відзначають китайці (4), турки (19) і таджики (23); в ПАР до Дня молоді сумний привід - тут шанують жертв розстрілу 16 червня 1976 року. Останнім часом замість соціальної або ідеологічної спрямованості День молоді все більше ставав благодійним забарвленням. Сучасне покоління молодих людей прагне брати активну участь в житті своєї країни. Модним стає відмова від шкідливих звичок, спостерігається тенденція за здоровий спосіб життя.                
Всі молоді люди просто обожнюють веселитися і, як ніхто, знають, як воно - по-справжньому радіти життю. Сучасній молоді надзвичайно пощастило, адже, окрім тисячі інших причин, юні таланти мають щонайменше три приводи для святкувань: останньої неділі червня - в український День молоді, 12 серпня - Міжнародного дня молоді та 10 листопада - під час Всесвітнього дня молоді.         


                                                                                                                                                                      

Немає коментарів:

Дописати коментар