четвер, 9 червня 2022 р.

Міжнародний день друзів

                                          

9 червня відзначається найтепліше свято - Міжнародний день друзів, яке присвячено дружнім взаєминам між людьми. Дружба в нашому житті означає не менше, ніж кохання. Вона не завжди дається легко, та дуже важливо цінувати друзів  і ніколи не забувати про них.
 Уперше День друзів відзначили в США у 1935 році. Тоді американський Конгрес вирішив призначити першу неділю серпня Національним днем дружби. Вже пізніше цю дату перенесли на 9 червня. У 1958 році ООН теж вирішила відзначати День друзів, однак конкретної дати для святкування так і не обрали. Тому, неофіційною датою цього свята по всьому світу стало 9 червня. Слід зазначити, що окрім Дня друзів та Міжнародного дня дружби, є ще День жіночої дружби (третя неділя серпня), Тиждень старих та нових друзів (третій тиждень травня), а також Міжнародний місяць дружби (лютий). Свято набуло особливої популярності із поширенням соціальних мереж. Адже “френдів” у соцмережах завжди більше, ніж тих, з ким можна часто бачитися. День друзів - чудовий привід привітати своїх “віртуальних друзів”, нагадати їм, що вони важливі для вас. Друзів ми заводимо з малих років, але не всі залишаються з нами надовго. У день друзів нехай кожному в житті посміхнеться той, з ким не страшно пройти важкий шлях, кому можна довіритися і не прогадати! Друг завжди допоможе, протягне руку, підтримає. Справжній друг буде все життя поруч, відганяючи негаразди, смуток і печаль. Дружба - краще, що знає людство і зберігає це слово всіма силами. Пропонуємо вам почитати книги, які розповідають про справжню міцну дружбу, історії, які доводять, що справжня дружба це дар, і які не залишать жодного читача байдужим. 
1. Нестайко, В. "Тореадори з Васюківки" 
2. Сент-Екзюпері, А. "Маленький принц" 
3. Верн, Ж. "П'ятнадцятирічний капітан"
4. Роулінг, Д. "Гаррі Поттер і філософський камінь" та ще багато інших, які є в бібліотеці.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                       З Днем друзів!                                                                

Немає коментарів:

Дописати коментар