суботу, 19 травня 2018 р.

Мандруємо країнами Європи

День Європи в Україні відзначають у третю суботу  травня. Вперше заходи, присвячені цьому дню, проводилися в 2003 році.Основою для появи цього свята стало підписання Декларації Шумана. Цей історичний документ був підписаний 9 травня 1950 року. Намагаючись інтегруватися в європейське співтовариство, Україна і почала відзначати День Європи. В Україні свято сприймається як спосіб приєднання до тих цінностей, які дотримуються в ЄС .У День Європи жителі України відзначають день спільних цінностей, спільної історії всіх націй континенту.Україна — єдина держава не член ЄС, у якій на державному рівні відзначається День Європи. 
З  нагоди свята Дня Європи в бібліотеці пройшов цикл заходів: була представлена книжково-ілюстративна виставка "Європа - багатолика, далека, близька", а для учнів 5-Б класу 166 школи була проведена віртуальна  подорож по столицях європйських країн.
Бібліотекар розповіла дітям про історію виникнення назв Європейських столиць, про традиції і звичаї країн.Учні прийняли участь у євро-вікторині.


Немає коментарів:

Дописати коментар