суботу, 5 травня 2018 р.

Добро врятує світ


5 травня світове людство відзначає Міжнародний день боротьби за права інвалідів. 25 років тому люди з обмеженими можливостями з 17 країн одночасно провели перший Загальноєвропейський день боротьби за рівні права і проти дискримінації інвалідів.
В Україні інваліди - одна з самих малозахищених верств населення,а за останніми статистичними даними кількість інвалідів зростає. Серед прав інвалідів, що найбільше порушуються в нашій країні можна виділити: право на освіту, право на працевлаштування, право на доступну інфраструктуру та транспорт. Завдяки величезній силі духу й волі, ці люди досягають успіхів у найрізноманітніших сферах: науці, підприємницькій діяльності, художній творчості, мистецтві, спорті.
До  міжнародного дня прав інвалідів в бібліотеці пройшла виховна година "Добро врятує світ"з учнями 5-го класу ліцею КПІ. Бібліотекар розповіла дітям, що необхідно навчитись формувати в собі почуття милосердя та солідарності з людьми з обмеженими фізичними можливостями, а також виховувати в собі толерантне ставлення, підтримку та співчуття до інвалідів. 


  .

Немає коментарів:

Дописати коментар