четвер, 17 травня 2018 р.

Вишиванки - символ нашого народу

Вишиванка вважається оберегом від усього лихого, що може статися в людському житті. Вона є символом краси та міцного здоров'я, а також щасливої долі. Так сталося, що в Україні вишиванка теж символізує родинну пам'ять, вірність та любов у сім'ї. Вона настільки сильно увійшла до життя українців, що в нашій країні влаштовується навіть спеціальне свято - День вишиванки, коли громадяни країни збираються разом на площах своїх міст, одягнуті у національні українські сорочки.
17 травня в бібліотеці відбулась народознавча бесіда "Історія вишиванки", на якій були присутні учні 1-х класів 166 школи, більшість з яких була одягнена у вишиванки, що символізує родинну пам'ять поколінь, вірність та любов до своєї Батьківщини.
Бібліотекар розповіла про ідею акції" Всесвітнього дня вишиванки" та розповсюдження цього свята в Україні.
Діти прослухали пізнавальну бесіду про  цікаві факти з історії народного мистецтва вишивки, про "життя" сорочки-вишиванки, рушників та їх кольорові гамми. 
З книжкової тематичної викладки "Наші славні обереги"учні мали змогу ознайомитися з традиційним українським одягом та особливостями вишивки різних регіонів України.








Немає коментарів:

Дописати коментар