вівторок, 24 травня 2016 р.

24 травня - День слов'янської писемності і культури

"Книги єсть ріки, напоящі мир".
                                   (З давнього літопису)




Невипадково цей день припадає на церковне свято - день рівноапостольних Кирила та Мефодія. Адже саме цим реальним історичним постатям ми завдячуємо слов'янською абеткою, якою сьогодні послуговується Україна та мільйони людей поза її межами.Кожною літерою, кожним словом, яке читаємо рідною мовою, ми віддаємо шану натхненним творцям слов'янської писемності. Важко переоцінити їхню працю, адже саме оригінальна слов'янська абетка стала наріжним каменем більшості писемностей і культур слов'янського світу, дозволила нашим предкам не розчинитися у бурхливому океані інших народів.
Збереження спадку Кирила та Мефодія і сьогодні має непересічне значення.Праці цих великих просвітителів стали спільним надбанням всіх слов'ян.Значна заслуга братів Кирила й Мефодія в історії освіти та підняття спільної культури слов'янських народів.

До цієї дати в бібліотеці була представлена книжкова полиця "Кирило та Мефодій - апостоли-подвижники"та для учнів 5-х класів 166 школи  пройшла година повідомлень "Тернистий шлях Апостола".
Інтернет-ресурси:https://www.google.com.ua/search.

Немає коментарів:

Дописати коментар