вівторок, 29 листопада 2022 р.

Герої казок В.Гауфа

 

Сьогодні, 29 листопада, виповнюється 220 років від дня народження одного з найвідоміших у світі казкарів Вільгельма Гауфа. Він прожив усього лише 25 років, проте залишив по собі дивовижну спадщину.

Закінчивши університет (1824 р.), Вільгельм став вихователем в одній із дворянських сімей. Разом з цією родиною він мандрував Європою, збирав яскраві подорожні враження, побував у Парижі, Брюсселі, Антверпені, відвідав Кассель, Бремен. Власне для своїх вихованців він почав писати чарівні казки. А, коли вони були надруковані в "Альманасі казок" (1826 р.), отримали визнання в усьому німецькому суспільстві.

За своє коротке життя Вільгельм Гауф встиг дивовижно багато : щасливо одружився, об'їхав пів-Європи, написав два романи, книжку сатиричних нарисів, чимало новел і три збірки казок.

До ювілею письменника сьогодні в школі №166 для учнів 3-х класів бібліотекар провела літературні читання казок В.Гауфа. Герої казок живуть у світі, де відбувається боротьба добра зі злом, і в ній перемагають ті, хто має мужність, добре серце і понад усе цінує честь і справедливість.

Немає коментарів:

Дописати коментар