суботу, 26 листопада 2022 р.

Наслідки й уроки великого голоду

 

      Щороку у четверту суботу листопада Україна і світ вшановують пам'ять жертв Голодомору 1932-1933 років. Голод… Це страшне слово повертає нас у далекі 1932 – 1933 роки. Український народ у смутку і скорботі доземно схиляє голови, вшановуючи пам’ять мільйонів його жертв, засуджуючи творців цієї чорної сторінки в історії України. Визнання Голодомору 1932-1933 років геноцидом українського народу законодавчо закріплене Законом України «Про Голодомор 1932-1933 років в Україні», ухваленим Верховною Радою України 28 листопада 2006 року.  Голодомор назавжди змінив хід історії українського народу. Зараз Україна теж переживає важкі часи, бо на її теренах триває антитерористична операція. І ведучи боротьбу з ворогом, який вдерся на нашу землю, ми вже по-іншому дивимося і на події 1932–1933 років. То теж була така ж справжня і така ж неоголошена війна проти України. Тому сьогодні нам як ніколи потрібна єдність.
З метою вшанування пам'яті мільйонів українців, які стали жертвами геноциду в Україні в 1932-1933 років в бібліотеці представлена книжкова виставка "Розіп'ятий на голоді хліборобський народ", що розповідає про трагедію українського народу 30-х років ХХст. Виставка висвітлює подію, яку непросто показати: колоски у кувшині нагадують про підписаний Сталіним документ , який у народі називали "Законом про п'ять колосків". Внаслідок цього закону в Україні було розстріляно 16 тисяч підлітків. 
     Сучасна трагедія українського народу наочно демонструє, що ніколи не можна пробачати та забувати злочини проти людства. Геноцид має бути засуджений усім світом, а невинні жертви - вшановані. 
   Сьогодні, 26 листопада, о 16:00 засвіти вогник на своєму підвіконні для вшанування життів, які відібрав сталінський геноцид.

Немає коментарів:

Дописати коментар