понеділок, 3 жовтня 2022 р.

Хай добре слово в серці озоветься

 

     "Поки ми молоді, старість бачиться нам такою далекою і навіть неможливою. Нам здається, що ми  завжди будемо молоді, але... Роки минають швидко, і в якусь мить людина починає розуміти, що вона      поповнює ряди бабусь і дідусів."

                                                          І.О. Решетовська       


Другий місяць осені починається з особливої дати. 1 жовтня в усьому світі відзначається Міжнародний день людей похилого віку, проголошений Генеральною Асамблеєю ООН, а в Україні - це також і День ветерана. За міжнародною класифікацією особою похилого віку вважається той, хто досяг 65 років. Таких у світі нині понад 629 мільйонів, тобто майже кожна десята людина на Землі.                 

 Святкування Дня людей похилого віку - гарна можливість  ще раз висловити всенародну повагу ветеранам війни та праці, за чиїми плечима нелегкий життєвий шлях. У цьому напрямку робиться все можливе, щоб люди поважного віку почували себе соціально захищеними. І цей день - не лише можливість нагадати всім про людський обов'язок бути турботливими і милосердними до найповажнішої частини суспільства, але і привід до роздумів щодо подальшої долі людства, його культури, висловити глибоку пошану до людей, які закладали основу незалежної держави, є носіями кращих трудових традицій і духовних багатств.                    

Немає коментарів:

Дописати коментар