суботу, 10 вересня 2022 р.

День фізичної культури і спорту в Україні

 

День фізичної культури і спорту в Україні  святкується в нашій країні  щорічно у другу суботу вересня. Цього року це свято припадає на 10 вересня. Його головна мета - залучення населення України до занять спортом і фізкультурою, а також - пропаганда активного здорового способу життя. Дане свято в Україні розпочали відзначати починаючи з 1994 року. Це свято, коли  згадують всіх тих, хто присвятив своє життя спорту та фізичному гарту, тих, хто демонструє свої досягнення під час національних змагань і представляє Україну на міжнародній спортивній арені. Загалом значні досягнення у великому спорті починаються з фізичної культури як у школах, дитсадках чи вишах, так і з самостійних занять вдома чи спортзалі.

Цікаві факти про український спорт             Найвидатнішими спортсменами України вважаються футболісти Ігор Бєланов і Олег Блохін, а також стрибун Сергій Бубка.
Сергій Бубка встановив 35 світових рекордів у стрибках, а один з них досі не побитий.
Наші спортсмени завоювали понад чотириста олімпійських медалей.
Радянська гімнастка українського походження Лариса Латиніна довгий час була олімпійською чемпіонкою світу за кількістю медалей (9 золотих, 5 срібних і 4 бронзові). Лише у 2012 році її рекорд побив американський плавець Майкл Фелпс. Український важкоатлет Леонід Жаботинський встановив 19 світових рекордів у важкій атлетиці.
Найтитулованішою спортсменкою незалежної України вважається плавчиня Яна Клочкова. Вона встановила світовий рекорд з запливу на 400 метрів.В Україні налічується 1118 стадіонів, 39058 спортивних майданчиків і 11433 футбольних поля.



Немає коментарів:

Дописати коментар