понеділок, 15 червня 2020 р.

Веселкова моя Україна

УКРАЇНАдержава з дивовижними місцями, мальовничими пейзажами, чудовою архітектурою та старовинними історичними пам’ ятками. Кожне українське місто прекрасне і унікальне по-своєму. Ми пропонуємо вам здійснити захоплюючу віртуальну подорож найкрасивішими містами України.

КИЇВ.  Київ – місто багатьох загадкових легенд і казок. У стародавні часи, коли й Києва ще не було, а було глибоке море, над водами його височила гора. До цієї гори й приплив човен апостола Андрія Первозваного. Піднявся він на гору, а з ним вирушили його учні, там вони й почули пророчі слова про те, що буде тут град великий , що в граді тому буде безліч храмів. Апостол Андрій встановив на вершині гори хрест, море відступило, лишився тільки маленький струмочок. На тій горі нині стоїть красуня Андріївська церква.
ХАРКІВ.  Сучасний Харків багатий на усілякі пам’ятки, парки, скульптури, собори, музеї.  Харків – велике місто, у якому  найбільша кількість навчальних закладів, за чисельністю населення він посідає  друге місце в Україні. У сучасному Харкові є підвісна канатна дорога, Мала південна залізниця, найстаріший в Україні зоопарк, найстаріший Музей театральних ляльок.
ЛЬВІВ.  Львів це перлина корони Європи. Не боячись холоду, тут «живе» багато левів. Протягом своєї історії Львів жодного разу не змінював назви. До наших днів збереглися деякі оборонні споруди. Це Королівський і Міський арсенали та Порохова вежа. Львів манить своїм неймовірним історичним центром  із безліччю колоритних храмів, із древніми польськими кам'яницями, із помпезною забудовою часів Австро-Угорщини.
ОДЕСА.  Біля самого Чорного моря знаходиться ця перлина. Одеса – найдосконаліше і найдоросліше місто в Україні зі своїм неповторним колоритом. Її будували найкращі європейські архітектори.. Адмірал  де Рібас -  іспанець, засновник Одеси, залишив місту найбільш відому вулицю – Дерибасівську. Перший одеський театр і перша друкарня, інститут шляхетних дівчат – усе це створено його наступником герцогом де Рішельє.

ЧЕРНІГІВ.  Чернігів – це місто, яке було одним із найбагатших і найважливіших у Київській Русі, а правили ним князі. Чернігів – один із найстаріших міст України. Він й дотепер є містом-загадкою: нікому достовірно не відомо, коли він заснований, та на честь кого названий. Знамениті чернігівські гармати, які стоять на так званому Валу -  подарунок за мужність. 



ЗАПОРІЖЖЯ.  Запоріжжя – молоде промислове місто, але саме в ньому на середині  ріки Дніпро розташувався острів Хортиця, де був центр Запорозької Січі.. Запорозькою Січчю називали місто-фортецю – столицю козацької держави і саму державу. У Запоріжжі  росте найстаріший у країні дуб віком  понад  700 років.


ЧЕРНІВЦІ.  Чернівці – це місто на півдорозі між Києвом і Бухарестом, між Краковом і Одесою, було негласною столицею Європи. Заснували місто ще у 12 ст., проте перша згадка датується 1408 роком. Перш ніж стати українським містом, Чернівці побували у складі 7 країн. Вся краса Чернівців  переважно акумулюється в центрі та навколо нього.Тільки пам’яток архітектури тут понад шість сотень.
ДНІПРО . Він розкинувся в східній частині країни, на берегах ріки Дніпро. У багатьох людей він асоціюється виключно з індустрією. Але це далеко не так. Дніпро має чудові парки, бульвари, проспекти.Тут функціонує велика кількість театрів та музеїв. Дніпро відомий своєю таємничою пам’яткою – монастирським островом зі штучним водоспадом, розташованим на висоті сімнадцяти метрів. В Дніпрі збудовано найбільший у світі Єврейський центр "Менора". 
Відео-візитку Ви можете переглянути за посиланням: https://www.facebook.com/watch/?v=267069267698264













Немає коментарів:

Дописати коментар