середу, 6 листопада 2019 р.

День визволення Києва


6 листопада в Києві щороку відзначають день визволення української столиці від нацистських загарбників. Саме цього дня у 1943 році радянсько-чехословацькі війська взяли місто під свій контроль, а також було створено плацдарм для подальшого визволення правобережної України.
Перемога радянських військ під час боїв за Київ була стратегічно важлива і вплинула на подальший перебіг війни, але коштувала дуже дорого - понад 30,5 тис. радянських солдатів були вбиті, поранені або зникли безвісти.
За підсумком операції за мужність та героїзм було нагороджено орденами і медалями 17,5 тис. бійців і командирів радянської армії. Пізніше на їхню честь було названо станцію метро "Героїв Дніпра".
З нагоди дня визволення Києва в бібліотеці пройшов урок історичної правди "Ти пам'ятай, ніколи не забудь...", на якому були присутні учні 5-Б класу ліцею КПІ.
Бібліотекар розповіла присутнім про Київську наступальну операцію з 1-го по 11 листопада 1943 року, про основні етапи визволення Києва, про героїчну битву за Дніпро на Букринському та Лютізькому плацдармах, про вирішальні бої на вулицях Києва. Діти також роздивлялися світлини воєнного періоду та книги пам'яті Києва, в яких назавжди вписані імена загиблих.
 
 
 

Немає коментарів:

Дописати коментар