понеділок, 8 квітня 2019 р.

Вільна душа кочового народу

Сьогодні, 8 квітня, світ відзначає Міжнародний день ромів. Саме 8 квітня 1971 року в Лондоні відбувся перший Всесвітній конгрес, на якому був створений союз ромів(International Union, IRU). Зараз IRU об'єднує ромські громадські організації 42-х країн світу.
Для учнів 6-Б класу 166 школи в бібліотеці пройшла інформаційно-пізнавальна година "Вільна душа кочового народу", на якій присутні дізналися найцікавіші факти про ромську громаду.
Бібліотекар розповіла дітям про одну з етнічних меншин України - ромів, про їх походження і звідки вони родом, про чисельність ромів у світі і в Україні, якою мовою вони розмовляють, про їх традиційні заняття - обробка металів, конярство, ворожіння, співи, танці.Діти побачили символіку ромського народу - прапор, який представляє собою горизонтальні блакитну і зелену смуги, а в центрі - червоне колесо з 16 спицями, що символізує небо, зелені луки та кочове життя.
Діти також дізналися, що під час Другої світової війни ромський народ став одним з об'єктів расової дискримінації - геноциду ромів і, що в Бабиному Яру відкрито пам'ятник "Ромська кибитка" - символ пам'яті про ромів, жертв нацизму.


Немає коментарів:

Дописати коментар