вівторок, 2 квітня 2019 р.

Чарівний світ дитинства

Сьогодні, 2 квітня, у день народження Г.Х.Андерсена, відзначають Міжнародний день дитячої книги.
Свято існує з 1967 року за ініціативи та підтримки Міжнародної ради з дитячої книги (IBBY).
Книга! Вона поруч від самого народження. Перші казки, оповідання та вірші читають нам мама і тато, братик і сестричка. Книга розповідає про казкових богатирів, про шкільне життя, про далекі екзотичні країни. з книгою кожен із нас може мандрувати в минуле і в майбутнє. Про все на світі розповідає книга.
Саме сьогодні в більшості країн проводяться найрізноманітніші заходи, які не лише заохочують дітей та підлітків читати, але й активно сприяють цьому. Адже книга має неабиякий вплив на формування духовного світу людини. Дитяча книга - перша сходинка до пізнання безмежного, чарівного, дивовижного світу - життя.
З нагоди свята в бібліотеці відбулася літературна вікторина-змагання "Чи знаєте ви казки Г.Х.Андерсена?" серед учнів 3-4 класів 166 школи.
Бібліотекар ознайомила дітей з цікавими сторінками життя великого казкаря світу, "короля" казок Г.Х.Андерсена. Багато казок письменника були добре знайомі дітям з дитинства. Саме за ними і була проведена вікторина, яка показала гарну обізнаність та активність учнів.

Немає коментарів:

Дописати коментар