вівторок, 3 жовтня 2017 р.

1 жовтня - День ветеранів та людей похилого віку

Другий місяць осені починається з особливої дати.1 жовтня у всьому світі відзначається Міжнародний день людей похилого віку, проголошений Генеральною Асамблеєю ООН. А в Україні це також і День ветерана.
Цей день - не лише можливість нагадати всім про людський обов'язок бути турботливими і милосердними до найповажнішої частини суспільства. Це і привід до роздумів щодо подальшої долі людства, його культури, взаємозв'язку поколінь.
Зараз у світі понад 640 мільйонів людей похилого віку, тобто майже кожна десята людина на Землі. До 2050 року число їх у багатьох розвинених країнах збільшиться вдвічі, а загальна кількість складе 2 мільярди осіб. В Україні кожен 5-й мешканець - це особа похилого віку, шоста їх частина - самотні люди. Половині із самотніх людей потрібна допомога в повсякденному житті, особливо сьогодні.
Турбота про громадян похилого віку, ветеранів та інвалідів необхідна кожної хвилини не як відзначення святкової дати, а як повага до людей, які своєю багаторічною працею заслуговують на глибоку пошану нащадків.
Від нашого ставлення до наших батьків залежить наша власна тривалість життя на цій землі. Вважається, що людина, яка дожила до похилого віку, гідна поваги тільки тому, що їй це вдалося.
З нагоди  свята в бібліотеці пройшла година спілкування "Людина з планети "Старість"з учнями 5-го класу ліцею КПІ. Діти дізналися, коли було засноване це свято, хто є найбільшим довгожителем на Землі та в Україні.Вони із захопленням і повагою розповідали про своїх бабусь та дідусів, читали
 приказки про старість, ставили питання.
 
 

Немає коментарів:

Дописати коментар