вівторок, 14 лютого 2017 р.

День Святого Валентина

Згідно з однією з легенд, римський імператор Клавдій ІІ ввів табу на одруження своїх воїнів. А священник і лікар Валентин, всупереч усім заборонам, з'єднував серця закоханих. Так, таємно повінчані пари утворювали шлюбний союз, а святий Валентин став мучеником, оскільки за свої благодіяння був страчений 14 лютого 269 року.
У цей день прийнято дарувати своїм коханим цукерки, квіти і, звичайно, листівки у вигляді сердець - символ любові і захоплення, так звані "валентинки". У багатьох країнах свято прижилося досить-таки давно. Але в Україні отримало широке визнання лише в 90-х роках.
З тих пір 14 лютого - день, коли панує мир, любов та злагода в серцях закоханих.
В Україні є добра традиція: якщо хлопець не встиг освідчитися в коханні своїй дівчині до дня Святого Валентина, то у нього ще є шанс отримати її благовоління, якщо він відправить їй гаряче визнання у вигляді серця. Це може бутим і м'ака іграшка, і подушечка, і повітряна кулька.
У кожній країні існують деякі нюанси щодо подарунків, присвячених Дню всіх закоханих.Наприклад, у слов'янських державах можна обмежитися символічною сувенірною продукцією у вигляді сердець.А у Франції неодмінною умовою вважається подарунок з ювелірних прикрас, Данія славиться тим, що дами отримують в дар від своїх кавалерів засушені білі квіти.
Але є цілий ряд мусульманських країн, у яких дане свято перебуває під суворою забороною.

В цей романтичний день в бібіліотеці була представлена  літературно - поетична композиція "І до мене приходить хвилина прекрасна..."
 

Вітаємо всіх зі святом закоханих!



Немає коментарів:

Дописати коментар