понеділок, 28 березня 2016 р.

День високого мистецтва та смаку - Міжнародний день театру



Міжнародний день театру відзначається щорічно 27 березня, починаючи з 1962 року.
Він був заснований у Відні на 9-му конгресі Міжнародного інституту театру при ЮНЕСКО в 1961 році.
Діяльність МІТ, згідно з його статусом, має бути направлена на "зміцнення миру і дружби між народами, на розширення творчої співпраці всіх діячів світу".
Перший театр був створений в Греції в 5-му столітті до н.е. Перша театральна гра відбулася в Єгипті. У давній Греції театр став формуватися як мистецтво, встановлювалися чіткі визначення трагедії і комедії, а також інших театральних форм.
В Україні театральне мистецтво бере початок з глибокої давнини, коли воно проявлялося в народних іграх, танцях, піснях і обрядах. 
Починаючи з ХІ століття, відомі театральні вистави слов'янських скоморохів. В епоху Київської Русі елементи театру були в церковних обрядах. Про це свідчать фрески Софіївського собору в Києві (ХІ століття).
Театр завжди мав виключне етичне і художнє значення, сприяв формуванню естетичного смаку та розширенню кругозору. Не зважаючи на те, чи слухаємо ми оперу, чи насолоджуємося грацією артистів балету або стежимо за майстерною грою драматичних акторів, - ми завжди відчуваємо особливу атмосферу свята.
Саме тому, Міжнародний день театру не лише професійне свято майстрів сцени - це свято мільйонів вдячних глядачів та шанув
альників високого мистецтва.


З нагоди цього свята артисти театру "Дивний замок" запросили бібліотекарів та читачів на виставу "Коров'яча голова" за мотивами казок Р.Іванченко.
Діти із задоволенням дивилися виставу, а потім із зацікавленням роздивлялися інтер'єр театру та фотографувалися з акторами.









Інтернет ресурси:  https://bibliotekaostrovsk.files.wordpress.com/2015/03/

Немає коментарів:

Дописати коментар