понеділок, 27 травня 2024 р.

"Скарби пана Добренка"

Сьогодні, 27 травня  до бібліотеки завітав письменник, видавець, журналіст та громадський діяч Ярослав Карпець, який презентував книжку Ліни Яковенко "Скарби пана Добренка".

На заході були присутні учні 7-х класів ліцею КПІ. 

По закінченню презентації бібліотека придбала цю книжку з автографом видавця для своїх читачів.

Люблю тебе, мій Києве!

 

25 травня в бібліотеці пройшов майстер-клас, присвячений Дню Києва.
Діти робили вітальну листівку "Люблю тебе, мій Києве!", використовуючи техніку торцювання.

Захід дає змогу ознайомити дітей з головним містом нашої держави - Києвом, з історією його виникнення, його минулим; формувати уявлення про столицю як головне місто країни; розвивати допитливість, уяву, спостережливість, інтелектуальні здібності.

четвер, 23 травня 2024 р.

Місто, що виринуло з історії

 


На краєзнавчо-історичну подорож "Місто, що виринуло з історії" бібліотекар запросила учнів 7-А класу ліцею КПІ.

Захід проводився з метою поглибити знання учнів про головне місто України - Київ, прищепити дбайливе ставлення до пам'яток архітектури і культури міста.

З метою безпеки захід проводився в приміщенні учбового закладу.

середа, 22 травня 2024 р.

Творці слов'янського письма

Щорічно, 24 травня ми відзначаємо День слов’янської писемності і культури та вшановуємо братів-подвижників Кирила та Мефодія, які дали слов’янському світу алфавіт. Відзначення дня слов'янської писемності й культури є дуже актуальним наразі в умовах захисту та збереження національної самобутності, рідної мови, національної культури.
До цього свята в бібліотеці з учнями 6-Б класу ліцею КПІ пройшов урок історії "Творці слов'янського письма".                                                                                  Захід проводився з метою ознайомлення учнів з слов'янськими просвітителями Кирилом та Мефодієм, розказати, як взагалі виникла мова, та як виникла наша рідна українська мова, бо вона є однією із слов'янських мов.

вівторок, 21 травня 2024 р.

Мотанка-принцеса


18 травня в бібліотеці пройшов майстер-клас "Мотанка-принцеса".
Діти разом з батьками робили дівчинку-мотанку, застосовуючи техніку вибійки на тканині ( штампи по тканині). Діти вчилися користуватися штампами, використовуючи їх для своєї
 роботи.  
Цей захід спрямований на поглиблення знання дітей про ляльку-мотанку, як одного з оберегів  українського народу, її значення в житті українців, ознайомлення дітей з історичними витоками національної іграшки-оберега, розширення уяви про народні традиції та символи.


                                
 
   
                                   

четвер, 16 травня 2024 р.

Українські вишиванки - наче райдуги світанки

 

Щороку у третій четвер травня в Україні відзначають День вишиванки. Цей день поєднує українців, прославляє нашу культуру, виховує любов до національних символів.
 До цього свята в бібліотеці з учнями 7-А класу ліцею КПІ
пройшла година духовності "Українські вишиванки - наче райдуги світанки".

Захід проводився з метою поглибити знання учнів про історію та
культурне значення вишиванки, виховувати почуття гордості за рідний край, національну гідність, шанобливе ставлення до загальнолюдський цінностей.

середа, 15 травня 2024 р.

Шедеври світу

 

Міжнародний день музеїв з'явився в календарі в 1977 р., коли на черговому засіданні ICOM (International Council of Museums – Міжнародна рада музеїв) було прийнято пропозицію про установу цього свята.  Музеї - це ті заклади, в яких зупиняється час та пахне історією різних подій. Завдяки своїм колекціям і програмам музеї створюють соціальну мережу, важливу для формування та розвитку свідомого та активного громадянського суспільства.

Відзначаючи це свято, в бібліотеці з учнями 6-Б класу ліцею КПІ пройшла історична подорож по музеях світу "Шедеври світу".

Метою заходу було надати дітям інформацію про відомі музеї світу, виховувати любов до мистецтва, шанобливе ставлення до надбань духовної культури людства.


понеділок, 13 травня 2024 р.

Вітання матусі


11 травня в бібліотеці пройшов майстер-клас, присвячений Дню матері.

Діти разом з батьками робили вітальну листівку "Моя мама - найкраща у світі"та об'ємну аплікацію "Дівчина - весна".

Цей майстер-клас спрямований на виховання у дітей поваги, любові і вдячності до матері, на розвиток творчих здібностей, естетичного смаку у дітей.

                                                                                                       
        

четвер, 9 травня 2024 р.

Європа - багатолика, далека, близька

 9 травня в Європейському Союзі та інших країнах світу відзначається День Європи.
Відзначення Дня Європи в Україні - це важливий крок у зміцненні самоідентифікації України як європейської держави, причетної до традицій і цінностей Європи.
До цього свята в бібліотеці пройшла інформаційна година "Європа - багатолика, далека, близька".  
Захід проводився з метою поглибити знання учнів про країни Європи, які входять до складу ЄС, підкреслити приналежність нашої держави до європейської сім'ї народів і безперечність її європейського вибору в майбутньому.

середа, 8 травня 2024 р.

Війні немає забуття

 

8 травня Україна вперше відзначає День пам'яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939 - 1945 років.

У цей день ми вшановуємо кожного і кожну, хто боровся з нацизмом, мирних людей, які загинули або постраждали від бойових дій та окупації, дітей війни, примусових робітників. 

Захід проводився з метою виховання у дітей почуття патріотизму, поваги до ветеранів, поважного відношення до історичної пам'яті свого народу.

Відзначити День пам'яті та перемоги до бібліотеки на урок пам'яті  "Війні немає забуття"  прийшли учні 7-А класу ліцею КПІ та вшанували пам'ять героїв хвилиною мовчання.