суботу, 3 грудня 2022 р.

Людина на всі часи

 

3 грудня Україна відзначає 300 років з дня народження унікальної особистості, видатного українського просвітителя-гуманіста, філософа, поета, педагога Григорія Савича Сковороди. Україна дала світові Григорія Скороводу, що увійшов до списку 100 найбільших філософів світу. “Світ ловив мене, але не спіймав”, - говорив він чи то жартома, чи то всерйоз, чи то про себе, чи то про всю українську націю в цілому. Для своїх сучасників і вдячних нащадків Григорій Сковорода запам'ятається як: 
Філософ, вчення якого про любов, свободу і життя зберігає актуальність через багато століть після смерті автора.
Сковорода є єдиним європейським філософом, який доводив вірність власного бачення світу всім своїм життям.
Власні думки, як і Платон, Сковорода викладав у форматі діалогів.
Патріот і борець за українську незалежність - друга основна риса і філософської спадщини Сковороди, і української нації в цілому. 
Сковорода дуже важко переніс знищення імперською владою Запорізької Січі. Негативно ставився мислитель до панування великої держави над меншими.
Педагог-новатор, який постійно намагається вийти за рамки загальновизнаних канонів, методи викладання якого царському режиму не припали до душі.
З нагоди відзначення 300-річчя від дня народження видатного українця, уродженця Полтавщини - мандрівного філософа-містика, богослова, поета, педагога Григорія Сковороди в бібліотеці представлена книжкова полиця "Людина на всі часи"і  пройшов огляд літератури  для учнів, які завітали до бібліотеки.

Немає коментарів:

Дописати коментар