четвер, 20 серпня 2020 р.

Фантастичні хроніки Рея Бредбері

22 серпня виповнюється 100 років з дня народження Рея Дугласа Бредбері - одного з найвідоміших письменників-фантастів. Рей Бредбері - автор близько 400 літературних творів різних жанрів. На думку критиків, Бредбері є унікальним явищем в американській літературі.
Світогляд письменника сформувався серед книжок, що супроводжували його з дитинства.
"Мене виростили бібліотеки. Я не вірю у коледжі та університети. Я вірю у бібліотеки..."- говорив письменник. 
Головна ідея творів Бредбері - гуманістична тема боротьби Добра із Злом, Світла з Мороком, Знання із Варварством. Підсумовуючи себе як особистість, Бредбері порівняв себе з "гранатом, наповненим зернами ідей для творчості - зернами книжок, зернами віршів, зернами п'єс". 
В наш час ім'я Рея Бредбері знайоме кожному. Книги письменника із задоволенням читають як юні так і дорослі читачі.
Пропонуємо вашій увазі віртуальну виставку "Фантастичні хроніки Рея Бредбері".
                                                         
                         
        
 Назва книги : Смерть - діло самотнє   Видавництво   : Навчальна книга-Богдан
 Рік : 2018                                                   
 Сторінок : 320 
 Анотація : У новому романі Р.Бредбері порушується одвічна тема боротьби Добра зі Злом, Світла з Мороком, викладена в досить незвичній для письменника детективній формі. Атмосфера, в яку поринає читач, відразу ж приголомшує своєю понурістю та страхом. Тут усе просякнуте вмиранням, і здається, що сама Смерть уже дихає тобі в спину у пошуках Самотніх душ. Але прагнення жити перевершує цей смуток і зневіру, а пам'ять про минуле допомагають зберегти численні побутові дрібнички, які оточують нас усіх, але на які мало хто по-справжньому зважає : старі газети, котрими встелені пташині мклітки, конфеті з використаних трамвайних квитків чи навіть платівки з голосом Карузо.

                                                                     
                                          
Назва книги : Щось лихе насуває
Автор : Рей Бредбері
Видавництво : Навч.книга-Богдан
Рік : 2018
Сторінок : 208
Анотація : "Щось лихе насуває" - роман про надзвичайні пригоди двох 13-річних хлопчаків. Вони, знуджені буденністю невеличкого містечка, мріють про авантюри, змальовані у книжках. Натомість кожен їх день спокійний та одноманітний. Але одного такого дня все раптово змінеться.                                                                  




  Назва книги : Усмішка
  Автор : Рей Бредбері
  Видавництво : Навч.книга-Богдан
  Рік : 2016
  Сторінок : 368
  Анотація : Твір про те, як у далекому майбутньому люди знищили "Джоконду" Леонардо да Вінчі, а маленький хлопчик Том врятував шматочок полотна з усмішкою Джоконди; про майбутнє людства, занепад цивілізації, загибель краси, ідеалів.


Назва книги : Кульбабове вино
Автор : Рей Бредбері
Видавництво : Навч.книга-Богдан
Рік : 2015
Сторінок : 432
Анотація : Повість або роман описує три літніх місяці з життя головного героя - дванадцятирічного хлопчика Дугласа Сполдинга, що живе в містечку Грін Таун. Прототипом міста став рідний для письменника Уокиган в штаті Іллінойс, а героя - сам автор. Тому твір можна назвати автобіографічним. Але це визначення умовно, так як в книзі немає сюжету як такого. А є безліч сюжетних ліній і персонажів, що виявляються в поле зору Дугласа, від імені якого ведеться розповідь. Книга про дитинство і літо, як вони бачаться очима дитини, підкорила читачів різного віку у всьому світі. Це єдиний твір письменника, написаний не в жанрі фантастики.


 


Немає коментарів:

Дописати коментар