середу, 25 березня 2020 р.

Видатні особистості

До Всеукраїнського тижня дитячого читання в бібліотеці імені О. Донченка була презентована  книжкова полиця "Видатні особистості".

Герой цієї книжки надихає мільйони людей вірити в успіх. Ілон Маск - інженер, винахідник, інвестор, мільярдер. Але головне , він - великий мрійник, геній якого полягає в тому, щоб іти до своєї мрії попри все.
Про Леонардо ходили легенди. Він був генієм. Це захоплювало та дивувало не лише сучасників. Леонардо да Вінчі ще й досі залишається однією з найзагадковіших фігур в історії людства.

Чарлі Чаплін -  його ім'я знає весь світ, а його сценічний образ зможе впізнати кожен. З біографії Чарлі Чапліна ви зможете дізнатися, як його творчість вплинула на всю історію кінематографа, як саме він зміг пояснити усім, що кіно -  це справжнє мистецтво. 

Вільям Шекспір - великий і талановитий. З його ім'ям знайомий кожен. На його прикладі ви дізнаєтесь про шлях від маленького хлопчика до великого поета, та як завдяки своїй наполегливості стати справжнім майстром своєї справи.




Це історія українки Роксолани - полонянки кримського хана, яка стала  дружиною наймогутнішого султана Сулеймана Пишного та його наступника - Селіма ІІ. Її життя сповнене таємниць та загадок.



Блез Паскаль вирізнявся своїми здібностями у всьому: в математиці, фізиці, природознавстві і навіть літературі. В його честь назвали одиницю вимірювання, трикутник в математиці, мову програмування. Паскаль відомий світу як талановитий письменник та людина, яка змогла пробудити віру у Бога в багатьох людях.




Повчальна історія про дівчинку з незаможної родини, яка проклала шлях жінкам у політику, розповідь про відому Маргарет Тетчер. З історії життя цієї неймовірної жінки ви дізнаєтесь, що успіху може досягти кожен, хто його прагне, сім'я та відносини - це найголовніше.




Серед піонерів авіабудівництва однією з найвидатніших ключових фігур став авіаконструктор Ігор Іванович Сікорський. Він почав працювати на голому ентузіазмі, однак спромігся увійти до когорти засновників індустрії авіації. Він переживав злети і падіння, кризи і невдачі, життя на чужині, та жодного разу не засумнівався ані у власному призначенні, ані в тому що його проекти досягнуть успіху.


Історія хлопчика з Буковинського села, який завдяки наполегливості та сміливості виріс в першого космонавта історії України. Йому довелось пройти довгий шлях в 45 років, щоб втілити свою мрію про політ на орбіту. 


Марія Кюрі - найвідоміша жінка - науковець в області фізики та хімії, лауреатка Нобелівської премії. На її прикладі ви дізнаєтесь надзвичайну історію про шлях від маленької наполегливої дівчинки до жінки, яка подолала непростий шлях та втілила свою мрію.

Валерій Лобановський вписав Україну в історію світового футболу, створив одну з найсильніших європейських команд свого часу і виховав плеяду футбольних зірок.







Немає коментарів:

Дописати коментар