вівторок, 11 грудня 2018 р.

Права людини понад усе

Міжнародний день  прав людини — міжнародне свято, що відзначається 10 грудня за пропозицією Генеральної асамблеї ООН, знаменуючи річницю прийняття Загальної декларації з прав людини. Декларація 1948 року стала першим світовим документом, що сформулював положення про права людини.
Загальна декларація прав людини, проголосила рівність всіх жителів планети перед законом. Людина, її життя і гідність, права та свободи визнано найвищою цінністю кожної держави. Проголошено, що всі люди рівні у своєму достоїнстві та правах. При цьому права та свободи людини є непорушними. Вони належать кожній людині від самого народження й протягом усього життя, не залежать від волі держави, не даруються й не можуть бути скасовані. Будь-які угоди, спрямовані на обмеження прав людини, визнаються недійсними.
10 грудня в бібліотеці пройшла година запитань і відповідей "Правила і закони в твоєму житті", на яку були запрошені учні 7-Б класу 149 школи.
Бібліотекар ознайомила дітей з основними принципами Загальної декларації, запропонувала правову вікторину і, на прикладі відомих героїв, разом з дітьми розглянула статті Конвенції про права дитини.Учні також відповідали на різні запитання по статтях Конвенції: "Знаємо свої права","Виконуємо свої обов'язки,"Юридичні міні -словники", приймали  активну участь в обговоренні. Наприкінці заходу всі заспівали гімн України.
 
 
 



Немає коментарів:

Дописати коментар