понеділок, 22 серпня 2016 р.

Живи та міцній, українська державо!

Цього року Україна святкує 25 років своєї незалежності.
День Незалежності України - державне свято України, що відзначається щорічно 24 серпня на честь прийняття Верховною Радою УРСР "Акта проголошення незалежності України", що прийнято вважати датою утворення держави Україна в сучасному вигляді.
День Незалежності України - це горде національне свято, яке знаменує єдність, міцність волі і духу українського народу в усіх куточках нашої країни.
Довгий шлях був пройдений українським народом до своєї незалежності - історичні вторгнення і війни, боротьба з панами і окупантами, довгі роки радянськогно режиму, який не бачив в Україні незалежну і повноправну державу...
У наші дні, коли День Незалежності набув справжнє значення і став правдивим святом для всіх патріотів України,благородні воїни знову захищають суверенітет і незалежність рідної землі, відстоюючи її територіальну цілісність і доводячи всьому світу свою незламність.
День Незалежності - це данина поваги борцям за свободу, результат становлення прекрасної країни Україна, народженої в момент заснування великої Київської держави. Це наше національне свято, що дає кожному жителю країни впевненість в завтрашньому дні, вільне життя в демократичному і незалежному суспільстві, можливість ростити нове покоління в дусі традицій та поваги до предків.


В бібліотеці представлена постійно-діюча книжково-ілюстраційна виставка "Твоя держава - Україна".


Література з виставки: 
1.Гуркіна, Г.О. Традиції та звичаї українців (текст) /Г.О.Гуркіна, О.В.Сердюк; худож.Г.Гадалашвілі (та ін.); фото В.Меркулова.- Харків: Торсінг плюс, 2008.- 95 с.: іл., фотоіл.
2.Люба моя Україна (текст) : свята, традиції, звичаї, обряди, прикмети та повір'я українського народу / М.Н.Шкода; худож. О.Альбрехт.- Донецьк: БАО, 2008.- 543 с. :іл.
3.Найцікавіше про Україну у питаннях та відповідях : ілюстроване енциклопедичне видання / Михайленко Л.В., Реброва І.М., Сушко В.А., Лагунова Т.І.; худож. М.П. Стасюк.-Харків: Торнадо, 2007.- 96 с.: іл.
4.Нартов,В.В. Історія України з давніх - давен до сьогодення (текст) / В.В.Нартов.- Харків : Книжковий клуб сімейного дозвілля, 2007 .- 350 с.
5.Плачинда, С.П. Лебедія (текст) : ( Як і коли виникла Україна ) /С.П.Плачинда .- Київ: Велес, 2008 .- 239 с.: іл.
6.Сердюк,О.В. Найцікавіші місця України (текст) / О.В.Сердюк; худож. О.Дябина; фото В.Меркулова. - Харків : Торсінг плюс, 2008.- 95 с.: іл.,фотоіл.
7.Україна / авт.-упоряд. В.М.Скляренко та ін; худож. Л.Д.Киркач-Осипова.- Харків: Фоліо, 2006 .- 463 с.: іл.
8.Хорошевский , А.Ю.100 знаменитых символов Украины / А.Ю.Хорошевский; худож.-оформл.Л.Киркач-Осипова .- Харьков : Фолио, 2007.- 511 с.: 4 л. фотоил.

Немає коментарів:

Дописати коментар