середу, 27 січня 2016 р.

Трагедія Голокосту

Міжнародний день пам'яті жертв Голокосту відзначається щорічно 27 січня із 2005 року за рішенням Генеральної Асамблеї ООН.
Трагедія Голокосту- це урок для всього людства,застереження про небезпеку поширення ксенофобії ,упередженого ставлення до представників інших народів і культур.

Саме 27 січня 1945 року радянська армія звільнила нацистський табір смерті в Польщі Аушвіц-Біркенау,або Освенцим.Це був найбільший концтабір Третього рейху.Він був створений у 1942 році і знаходився на території окупованої Польщі,в 70 кілометрах від Кракова,навколо нього були обладнані ще 45 таборів для масового знищення людей.
Скільки в'язнів загинуло від катувань на цій "фабриці смерті",достовірно не відомо й досі.За різними оцінками,жертвами нацистів стали від 1,5 до 2 мільонів осіб,громадяни двох десятків країн світу.Значна частина з них-євреї.Коли війна закінчилася союзники прийняли рішення залишити табір у недоторканності як нагадування про страшні знущання над людиною.
Верховна Рада України прийняла постанову про щорічне вшанування дня пам'яті жертв Голокосту 5 липня 2011 року.У 2012 році Україна вперше на державному рівні відзначила Міжнародний день пам'яті жертв Голокосту.


  
В цей день в бібліотеці пройшла бесіда-реквієм "Трагедія Голокосту".
Бібліотекар розповіла дітям про трагедію Бабиного Яру  та німецькі концентраційні табори,в яких катували людей.





Література з книжкової виставки:

Левитас,И.М. Бабий Яр.
Кузнєцов, Анатолій. Бабин Яр.
Пам'ять заради майбутнього.
Шпітцер, Юрай. Я не хотів бути євреєм.
Вторая Мировая война. Фотоальбом.

Інтернет ресурси:https://uk.wikipedia.org/.

Немає коментарів:

Дописати коментар