пʼятницю, 14 травня 2021 р.

ЄС на книжковій полиці

День Європи - це день спільних цінностей та спільної історії всіх націй континенту. Це свято відзначається  в нашій країні на державному рівні з 2003 року згідно з Указом Президента "Про день Європи". Україна - єдина держава не член ЄС, в якій  на державному рівні відзначається День Європи. В Україні День Європи святкують щорічно кожної третьої суботи травня, а в країнах Європейського Союзу - 9 травня. В Україні свято сприймається як спосіб приєднатися до тих цінностей, які дотримуються в ЄС. Територіально Україна знаходиться в європейській частині материка і відносить себе до країн Заходу. Культура України багато в чому перетинається з культурою Європи. Відзначення Дня Європи в Україні - це важливий крок у зміцненні самоідентифікації України як  європейської держави, причетної до традицій і цінностей Європи. 
В нашій бібліотеці створено куточок ЄС "ЄС на книжковій полиці", де представлені матеріали про Європейський Союз, які допоможуть користувачам поповнити свої знання про Євросоюз.
 З нагоди відзначення Дня Європи в Україні в бібліотеці також оформлена тематична книжково-ілюстративна виставка "Європа - багатолика, єдина, далека, близька".
                              Література з книжково-ілюстративної виставки:
1. Клімов, А.А. Країни, міста, люди (текст): ілюстрована енциклопедія для дітей / А.А.Клімов. - Харків: Ранок: Веста, 2007. - 128с.:іл.
2. Країни світу. Європа /авт.-упоряд. В.Мирошнікова, М.Панкова, В.Скляренко; іл.О.Юхтман. - Харків: Фоліо, 2005. - 318с.: іл. - (Дитяча енциклопедія).
3. Стил,Ф. Атлас мира:Справочник школьника: карты, статистика, фотографии /Пер. с англ. А.Куприна. - Москва: Махаон,1999. - 128 с.: ил.
4. Шейкіна, К.О. Визначні місця світу (Текст) /Шейкіна, Катерина Олександрівна. - Харків: Ранок: Веста, 2011. - 271с.: ілюстр. - (Велика ілюстрована енциклопедія).
5. Я пізнаю світ. Країни і народи: Європа: Дитяча енциклопедія / Авт.-упоряд. Л.О.Багрова; Худож. О. Кардашук. - Київ: Школа, 2003.- 443с.: іл.
6. Я пізнаю світ. Міста світу: дитяча енциклопедія /авт.О.О. Рум'янцев, Ю.А.Станішевський. - Київ: Школа, 2005. - 431с.: іл.

Немає коментарів:

Дописати коментар