суботу, 10 липня 2021 р.

Шляхами подвигу і слави


Рівно 80 років тому почалася героїчна, але в той же час, трагічна оборона Києва від фашистських загарбників.
Битва під Києвом або Київська  стратегічна оборонна операція 1941 року - саме така офіційна назва цієї події. Тривала оборона Києва аж до середини вересня, після цього останні війська Червоної армії пішли з міста.  11 липня 1941 року німецькі війська майже впритул підійшли  до Києва. Протистояли загарбникам не тільки солдати, але й жителі Києва, було понад 200 тисяч добровольців, які будували укріплення для захисту міста.
Оборона Києва 1941 року - це
великомасштабний бій Червоної Армії і Вермахту під час Великої Вітчизняної війни.
Взяття Києва і окупація України були найважливішими цілями Вермахту на першому етапі війни. «Київський котел» став найбільшим оточенням  у світовій військовій історії. Тривала оборона Києва
затримала німецький наступ на 70 днів, що стало одним з факторів, що вплинули на провал  бліцкригу і дало час на підготовку до оборони Москви. Гітлер планував блискавичне  захоплення столиці, однак, незважаючи на перевагу німецьких військ в чисельності, а також  недолік військової техніки, солдати Червоної Армії героїчно билися з ворогом. Героїчна оборона Києва 1941 року не забудеться ніколи. Крім військових частин, які обороняли столицю, в обороні Києва брали участь городяни.
Понад 200 000 жителів Києва пішли воювати на фронт добровільно. На будівництві оборонних рубежів щодня працювало понад 160 000 городян, які об'єдналися в народне ополчення. Оборона Києва 1941 року забрала неймовірну кількість життів
відважних і мужніх солдат,  які були готові на все заради звільнення своєї батьківщини. Вони віддали свої життя для того, щоб залишитися на своїй землі і не віддавати її в руки ворога. Героїчні захисники Києва з честю виконали свій обов’язок перед Батьківщиною. Вшановуючи  пам'ять героїв, в бібліотеці була проведена патріотична бесіда "Шляхами подвигу і слави".




Немає коментарів:

Дописати коментар