середу, 28 червня 2017 р.

Конституція моєї Батьківщини

28 червня в Україні відзначають велике державне свято - День Конституції України.
У 1996 році цього дня на черговому засіданні Верховної Ради був ухвалений найголовніший закон країни - перша Конституція суверенної української держави.
Прийняття Конституції в Україні закріпило основи права незалежної держави і стало величезним кроком в розвитку демократичного українського суспільства.
В історії нашого народу є багато постатей, котрі заслуговують на визнання та повагу. Чимало з них, проявляючи у різних політичних чи ідеологічних обставинах патріотизм і відданість Батьківщині, стали заслужено називатися героями. Цього року минає триста років від написання гетьманом Пилипом Орликом "Конституції прав і свобод Війська Запорозького". Конституція України 1710 року засвідчила, що наш український народ є нацією свідомою, яка боролася і буде боротися за свої права, свою ідею. Гетьман Пилип Орлик все своє життя віддав на те,щоб поєднати два береги Дніпра, які розділилися через внутрішні чвари, в одну державу - Україну. Ця проблема актуальна до сьогодні, отож варто переосмислити цю ідею гетьмана, щоб не ділити, а будувати свою українську державу.
З нагоди свята Конституції в бібліотеці пройшов історичний екскурс "Славетний син України Пилип Орлик".
Розповідь бібліотекаря про непростий  життевий  шлях Пилипа Орлика, який він пройшов  від писаря до гетьмана, про його життя на вигнанні, про дипломатичну  працю щодо визволення України дуже зацікавила учнів.
Діти також дізналися про те, що  Пилип Орлик був людиною високо культурною, знав кілька европейських мов, був европейцем в повнім розумінні цього слова та, безперечно, був видатним українським державником, який написав першу Конституцію України.
 








Немає коментарів:

Дописати коментар