четвер, 22 червня 2017 р.

22 червня - День скорботи і вшанування пам'яті жертв війни в Україні

Щороку 22 червня український народ вшановує світлу пам'ять мільйонів земляків, життя яких обірвала Друга світова війна. Горем і болем вона увірвалась в кожну українську домівку, кривавою лінією пройшла через кожне серце, кожну долю.
Наш священний обов'язок - навіки зберегти пам'ять про тих, хто відстояв перемогу в цій жахливій війні, тих, хто став жертвою нацизму. Життєписи цих людей - уроки істинної мужності та патріотизму для сучасників.
Сьогодні, потерпаючи від кривавої військової агресії на сході країни, ми особливо гостро усвідомлюємо ціну свободи, миру та безпеки. Кращі сини і доньки українського народу знову, зі зброєю в руках, захищають наші кордони, нашу свободу, наш власний демократичний вибір.
Вічна пам'ять загиблим. Честь і слава живим героям!
22 червня в бібліотеці відбувся поетичний вернісаж творів про війну"Не згасне світло подвигу".
Бібліотекар розповіла дітям про початок Вітчизняної війни в Україні, про мужність і героїзм українського народу, зачитала вірші, присвячені непереможному українському народу.Учні також читали вірші і декламували разом відомий твір К.Симонова "Жди меня". 
Література, яку можна знайти в бібліотеці:
1.Была Война... /Сост. и авт.послесл.В.Акаткин, Л.Таганов: Предисл.А.Михайлова.Рис.-Москва:Детская литература, 1984.- 255 с.ил.
2.Перемога: Вірші поетів України про Велику Вітчизняну війну /Худож.С.Гета.- Київ: Радянський  письменник,1980.- 319 с.іл.

Немає коментарів:

Дописати коментар