четвер, 9 грудня 2021 р.

Дитинство без насильства

 

Кожній дитині гарантується право на свободу, особисту недоторканність та захист гідності.  Право дітей на захист від усіх форм насильства гарантується статтями 28, 52 Конституції України, відповідно до яких ніхто не може бути підданий катуванню, жорстокому, нелюдському або такому, що принижує його гідність, поводженню чи покаранню. Статтею 10 Закону України “Про охорону дитинства” встановлено, що кожній дитині гарантується право на свободу, особисту недоторканність та захист гідності. Будь-яке насильство над дитиною та її експлуатація переслідуються в Україні за законом. 
До Міжнародного дня прав людини для учнів 6-Б класу ліцею КПІ в бібліотеці була проведена правова бесіда "Дитинство без насильства" та пройшла година запитань і відповідей "Правила і закони в твоєму житті".
 Бібліотекар розповіла, які бувають види насильства: психологичні, фізичні, сексуальні, економічні, а також повідомила про те, що є інші форми насильства: зневага, нехтування, втягування у злочинну діяльність. Діти приймали участь в обговоренні, висловлювали свої думки стосовно  булінгу, заподіянню тілесних ушкоджень, залученню дітей до вживання алкоголю, наркотиків, жорстокому поводженню дітей щодо дітей, насміханню над виглядом і таке інше.
Наприкінці заходу пройшла  година запитань і відповідей на знання учнями Конвенції про права дитини, Закону України про охорону дитинства та Конституції України.

                                              

Немає коментарів:

Дописати коментар