четвер, 31 травня 2018 р.

Молодь без тютюну

31 травня кожного року відзначається Всесвітній день боротьби з тютюнопалінням, встановлений у 1987 році Всесвітньою організацією охорони здоров’я. 
У березні 2006 року Верховна Рада України ратифікувала Рамкову конвенцію ВООЗ з боротьби проти тютюну.У цей день у всьому світі проходять акції по боротьбі з курінням - день без тютюну, тобто день, вільний від тютюнового диму. Перед світовою спільнотою було поставлено завдання - добитися, щоб у 21 столітті проблема куріння тютюну зникла. Курцями є більше половини всього чоловічого населення планети і близько чверті жіночого.
Кожна цигарка скорочує життя на кілька хвилин. В Україні склалася особливо небезпечна ситуація щодо активного поширення тютюнопаління у молодіжному середовищі. Не менш небезпечним є пасивне куріння, особливо для дітей та молоді.Всесвітній день боротьби з тютюнопалінням є ще однією нагодою для усвідомлення небезпеки, яку несе здоров’ю суспільства тютюнопаління, допомоги людям, які бажають позбутися цієї шкідливої звички та пересторога для тих, хто ще не спробував курити. 
Напередодні цієї дати в бібліотеці пройшла година спілкування "Не вбивай свою душу"з учнями 5-А класу ліцею КПІ.
Бібліотекар розповіла дітям про вплив тютюнопаління на організм людини, про те, як позбутися цієї шкідливої звички, яка є причиною смерті та багатьох захворювань, про повну заборону реклами цигарок, про запровадження з жовтня 2012 року великих попереджень з малюнками на тютюнових пачках.  
 

Немає коментарів:

Дописати коментар