вівторок, 22 серпня 2017 р.

Україна святкує День незалежності

У 2017 році нашій країні виповнюється 26 років.
Як і в більшості країн світу, в Україні День незалежності - це головне свято державного рівня.
Свою незалежність Україна здобувала з великими зусиллями, протягом століть. Тисячі українців віддали своє життя для здійснення мрії народу - об'єднання всіх етнічних українських земель і створення умов для розвитку українського народу, мови, культурної спадщини, звичаїв,обрядів та традицій. І ось мрія мільйонів людей здійснилась.
Після того, як був проголошений суверенітет України, у держави з'явився шанс перегорнути нову сторінку своєї історії, яка ознаменується відродженням українського суспільства.Україна почала підвищувати свій авторитет у міжнародному співтоваристві, будувати правову державу, створювати суспільство свідомих громадян, досягати стійкого економічного зростання, підвищувати рівень добробуту людей. З року в рік Україна міцнішає, переборює проблеми, успадковані минулим, а також вирішує гострі проблеми сучасності.

До Дня незалежності в бібліотеці була представлена тематична полиця "Твоя держава - Україна".

                                          Література з тематичної полиці:
1.Історія України/Баран,В.К.,Грицак,Я.Й., Зайцев,О. та ін.; Керівник авт. кол. Ю.Зайцев.- 2-е вид., зі змінами.- Львів: Світ, 1998.- 487с.
2.Найцікавіше про Україну у питаннях та відповідях: Ілюстроване енциклопедичне видання/Михайленко,Л.В., Реброва,І.М., Сушко, В.А., Лагунова,Т.І.; худож.М.П.Стасюк.-Харків: Торнадо,2007.-96с.:іл.
3.Паспорт(Текст)/авт.текстів І.Криштопа; авт.ідеї Ю.Сидоренко.-Киїа:ЄДАПС, 2008.-123с.: фотоілююстр.,ілюстр.
4.Селіванов,А.О. Будуємо нову державу.-Київ: Тамед,1997.-255с.: 4л.фотоіл.
5.Сергійчук,В.І. Національна символіка України: Наук.-худож. кн./Худож.Л.Демчишин.- Київ:Веселка,1992.-109с.:іл.
6.Україна/ авт.-упоряд.В.М.Скляренко та ін; худож.Л.Д.Киркач-Осипова.-Харків:Фоліо,2006.-463с.:іл.-(Дитяча енциклопедія).










































































Немає коментарів:

Дописати коментар