четвер, 11 травня 2017 р.

Багатолика Європа

У третю суботу травня, починаючи з 2003 року, в Україні щорічно відзначають День Європи.
Відзначення Дня Європи в Україні - це важливий крок у зміцнення самоідентифікації України як європейської держави, причетної до традицій і цінностей Європи.
Україна - єдина держава не член ЄС, в якій на державному рівні відзначають це свято.
Багаторічний досвід організації Дня Європи в Україні вказує на те, що цей день поступово стає справою державного значення і відіграє непересічну роль у формуванні громадської думки в Україні про майбутнє нашої держави в європейській сім'ї народів.
З нагоди  цієї дати в бібліотеці пройшов цикл заходів. 
Була представлена книжково-ілюстративна виставка "Європа багатолика, єдина, далека, близька". Для учнів 5-го класу ліцею КПІ була проведена  віртуальна подорож по Європі. Діти відвідали Великобританію, Італію, Польщу, Латвію та ознайомились з культурою, звичаями та тридиціями цих країн.
Бібліотекар запропонувала учням прийняти участь у євро-вікторині "Європейські столиці". Дітям було цікаво з'єднувати назви столиць з назвами країн, а також дізнатися про традиції та звичаї, які існують в цих країнах.

Література з книжкової виставки:
1.Клімов,А.А. Країни, міста, люди (текст): ілюстрована енциклопедія для дітей/ А.А.Клімов.-Харків: Ранок: Веста,2007.-128с.:іл.-(Я пізнаю світ).
2.Країни світу. Європа/авт.-упоряд.В.Мирошнікова, М.Панкова, В.Скляренко;іл.О.Юхтман.-Харків: Фоліо,2005.-318с.:іл.-(Дитяча енциклопедія).
3.Стил,Ф.Атлас мира:Справочник школьника: карты, статистика, фотографии/Пер. с англ.А.Куприна.-Москва:Махаон,1999.-128 с.:ил.
4.Шейкіна,К.О. Визначні місця світу(Текст)/Шейкіна,Катерина Олександрівна.-Харків: Ранок: Веста,2011.-271с.:ілюстр.-(Велика ілюстрована енциклопедія).
5.Я пізнаю світ. Країни і народи: Європа: Дитяча енциклопедія/ Авт.-упоряд. Л.О.Багрова; Худож. О. Кардашук.-Київ: Школа,2003.- 443с.:іл.
6.Я пізнаю світ. Міста світу: дитяча енциклопедія/авт.О.О.Рум'янцев, Ю.А.Станішевський.-Київ: Школа,2005.-431с.:іл.

Немає коментарів:

Дописати коментар