суботу, 21 січня 2017 р.

Свято Злуки

22 січня для кожного українця - знаменна та пам'ятна дата.
Саме 22 січня 1919 року був проголошений Акт Злуки східних і західних земель у єдину Соборну українську державу. Цей документ остаточно засвідчив, що Україна - єдина країна, яка має єдиний народ. І саме це нашим патріотам, воїнам випало нині щоденно доводити у боротьбі з терористами на сході країни у зоні АТО.
Незалежність нашої України, бажання жити вільно серед європейських країн та влитися повноправним членом у їх коло здобувається дорогою ціною, ціною життя та здоров'я кращих синів та дочок нашого народу. Це нелегке, страшне випробування для усієї нації, для усіх тих, хто живе в Україні. Але всі ми віримо і переконані, що прийде мир і спокій в наші міста та села, і країна наша стане ще сильнішою.
Напередодні цього свята в бібліотеці пройшов масовий захід - інформаційна година "Величний день Злуки", на який завітали учні 5-го класу ліцею КПІ.
Була представлена тематична полиця "Цей день в історії".
Бібліотекар розповіла про історію виникнення свята Соборності, про етапи становлення державності. Діти приймали активну участь в обговоренні теми. Вони принесли малюнки, які символізують Соборність України і зробили флешмоб.
Наприкінці заходу всі разом заспівали Гімн України.

Література з тематичної полиці:
1.Верстюк,В.Ф. та ін. Україна від найдавніших часів до сьогодення: Хронологічний довідник.- Київ: Наукова думка, 1995.- 688 с.
2.Грушевський,М. Ілюстрована історія України: з додатками та доповненнями/ Грушевський,М.- Денецьк: БАО, 2006.- 734 с.: іл.
3.Історія України/ Баран,В.К., Грицак,Я.Й., Зайцев,О. та ін.; Керівник авт.кол.Ю.Зайцев.- Львів: Світ, 1998.- 487 с.
4.Найцікавіше про Україну у питаннях та відповідях: ілюстроване енциклопедичне видання/Михайленко,Л.В.,Реброва,І.М.,Сушко,В.А.,Лагунова,Т.І.; худож. М.П.Стасюк.- Харків: Торнадо, 2007.- 96 с.: іл.
5.Нартов,В.В. Історія України з давніх-давен до сьогодення (текст) / Нартов,В.В.- Харків: Книжковий клуб сімейного дозвілля, 2007.- 350 с.
6.Сергієнко,П.П. Соборна Україна: від ідеї до життя.- Київ: Знання, 1993.- 64 с.
7.Сергійчук,В.І. Національна символіка України: Наук.- худож.кн. /Худож.Л.Демчишин.- Київ: Веселка, 1992.- 109 с.: іл.
8.Україна / авт.- упоряд. В.М.Скляренко та ін.;худож.Л.Д.Киркач-Осипова.- Харків: Фоліо, 2006.- 463 с.: іл.
9.Хрестоматія з історії України / упоряд.та авт. коментарів О.М.Уривалкін.- Київ: КНТ, 2007.- 517 с.
10.Що?Як?Чому?: Світ моєї України / Ред.В.Г.Бєляєв; худож. П.Мірончик.- Харків: Сінтекс, 2003.- 160 с.: іл.


                                                                         

Немає коментарів:

Дописати коментар