суботу, 10 грудня 2016 р.

Міжнародний день захисту прав людини

Щорічно 10 грудня в світі відзначають Міжнародний день захисту прав людини. Ця дата була впроваджена Генеральною Асамблеєю ООН в 1950 році на честь прийняття 10 грудня 1948 року Загальної декларації з прав людини. Декларація стала першим світовим документом, що оформлював положення про права людини.
Загальна декларація прав людини - важливий і корисний документ. Але в ньому говориться про людей загалом - і жодного слова про дітей. Але ж діти потребують особливої уваги й захисту з боку держави.
Саме тому 1989 року ООН прийняла окремий документ під назвою "Конвенція про права дитини". Конвенція - це міжнародна угода. У ній держави беруть зобов'язання дотримуватись прав кожної дитини.І наша держава також підписалася під цим документом, а значить - пообіцяла світові піклуватися про своїх маленьких громадян.
8 грудня в бібліотеці пройшла година інформації "Мої права - моє життя", на яку були запрошені учні 5-го класу ліцею КПІ.
Була представлена тематична полиця "Цей день в історії".
Звертаючись до дітей, бібліотекар запропонувала поговорити про права людини,підкреслюючи важливість знання прав особистості, повідомила учням, що їх однолітки за кордоном вивчають свої права та вміють ними користуватися, а також наголосила, що в світі існує окремий день,присвячений правам людини - це 10 грудня.
Діти приймали активну участь в обговоренні.



Немає коментарів:

Дописати коментар