середу, 30 березня 2016 р.

Співачка сонячної віри


29 березня виповнюється 135 років від дня народження Марійки Підгірянки, української поетеси та педагога.
Марійка Підгірянка - дитяча поетеса, дана Богом. З її поетичного пера відзеркалюється любов до дітей. Вона передає любов до неньки-України, до рідної матусі та любої бабусі. Пише і на релігійну тематику: про Великодні та Різдвяні свята.В своїх творах Марійка Підгірянка закликає всіх нас для
Вкраїни вірно жити:

                                Україно, ти мій краю,

Над все в світі милий,

Любов тобі присягаю

Вірну до могили…
                                                        
Марійка Підгірянка для нас усіх є прикладом доброї матері, дружини, вчительки, поетеси, бабусі,а головне - великої свідомої українки.
З нагоди цієї дати в бібліотеці пройшов вернісаж творів М.Підгірянки. Були запрошені учні 4-х класів 149 школи з вчителькою. Їм була представлена книжкова виставка "Співачка сонячної віри".

Бібліотекар розповіла дітям біографію поетеси та про її творчий шлях, читала вірші зі збірок.
Діти також декламували вірші Марії Підгірянки, відгадували віршовані загадки зі збірки "Відгадай".




Література з книжкової виставки:
1.Весняночка: Збірник творів для самостійного читання / Ред.- упоряд.І.С.Голубєва; Худож.В.А.Дунаєва.- Київ : Лелека, 2001.- 256 с.: іл.
2.Підгірянка,М. Казка про Діда Мороза і Бабу Завірюху (текст) / М.Підгірянка; худож.О.Богомаз.- Київ : Школа, 2007.- 11 с. : іл.
3.Підгірянка,М. Ранкові зустрічі ( текст ) / М.Підгірянка; упоряд. та передм. Л.Слободянюк; іл.Л.Горошко.- Київ : Школа, 2008.- 159 с. : іл.
4.Підгірянка,М. Ростіть великі : Вірші / Худож. Б.Пікулицький.- Львів: Каменяр, 1979.- 95 с. : іл.
5.Підгірянка,М. Учись, маленький! : Вірші, казки, п'єса, загадки / Худож. І.Литвин.- Київ : Веселка, 1994.- 239 с. : іл.,портр.

Немає коментарів:

Дописати коментар