суботу, 20 лютого 2016 р.

Біль Майдану в пам'яті живе



20 лютого в Україні відзначають День Героїв Небесної Сотні.Це пам'ятний день для вшанування подвигу учасників Революції Гідності та увічнення пам'яті Героїв Небесної Сотні.
Під час Революції Гідності більш як сотня людей загинули від куль, побиття або відійшли у вічність пізніше від отриманих на Майдані поранень.Їх назвали Героями Небесної Сотні.
Пам'ятний День Героїв Небесної Сотні встановлений указом президента України.Також створено"Меморіальний комплекс Героїв Небесної Сотні-Музей Революції Гідності".
Триває проект Українського інституту національної пам'яті"Майдан:усна історія" з метою зібрати відео- і аудіосвідчення активістів Євромайдану про події зими 2013-2014 років.Серед понад 500 інтерв'ю найкрасномовніші видано книжкою "Майдан від першої особи.45 історій Революції Гідності".
На столичному Майдані, біля стели Незалежності, увечорі 18 лютого громадські активісти розпочали триденну акцію з ушанування героїв, які загинули в Києві 18-20 лютого 2014 року,коли сталися найбільш трагічні, криваві події в історії незалежної України.
Хвилиною мовчання вшанували пам'ять Героїв Небесної Сотні.Тут згадали поіменно тих,хто загинув у Києві саме 18 лютого 2014 року.Так буде і завтра,і післязавтра-активісти зачитуватимуть імена майданівців, які 19 та 20 лютого два роки тому загинули в Києві від рук міліціонерів,беркутівців,тітушок.

Небесній Сотні
Шана й молитви,
За чисті душі,
Що злетіли в небо.
Їм шлях високий
Боже, освіти.
І в мирі,Господи,
Прийми до себе.






В 2015 році в бібліотеці було створено меморіальний куточок "Біль Майдану в пам'яті живе"


Напередодні цієї дати 18 лютого для учнів 6-х класів ліцею КПІ бібліотекар провела годину пам'яті "Їм у віках судилося безсмертя".


Інтернет ресурси:
https://www.google.com.uа

Немає коментарів:

Дописати коментар